Produkter  Om oss Om oss
I över femtio år har Hede i Härjedalen varit ett centrum för timmerhustillverkning.
Vikingstugan AB tillverkar knuttimrade hus av högsta kvalitet,
vi har hela tiden koncentrerat oss på att utveckla äkta timmerhus och överlämnat idén med timmerpanel till andra.
Våra timmerhus tillverkas av 120x190mm massivt timmer.

Det som skiljer våra timmerhus från andra är att:

Vi har ärliga, fasta priser, hur många andra har priserna utsatta på sina hemsidor??? (kolla själv) Varför "hemlighålla" priserna? så att man kan ta mera betalt om man hittar en godtrogen kund? Sådant håller inte vi på med, vi har raka ärliga priser, samtidigt håller vi öppet för att ni som kund kan välja ett av våra standardhus för att sedan anpassad det efter era egna behov.

Vi är en liten, lokal, firma som har våra kunders "nöjdhet" som enda marknadsföring.

Och nu lite teknikaliteter:

Vi har en egenutvecklad & unik geometri på själva timmerknuten som gör den extra tät, stark & estetiskt tilltalande. Utseendemässigt ser knuten ut som den gamla "kilknuten" från 1600-talet, kilknuten ger ett vackert sick-sack mönster i knuten. För att ytterliggare säkerställa en tät knut levereras den med greppassning. (Dvs vi har en maskin i miljonklasen för att åstadkomma detta, en "motorsågad" knut kostar förstås mindre)

Timmerväggarna har genomgående dragbultar av 12mm elförzinkade gängstänger, för att stabilisera stommen i utsatta partier används dymlingar av 27mm galvaniserade rör, till skillnad från trädymlingar torkar & krymper inte dessa.

Vi har marknadens mest avancerade skarv för sammanfogning av de stockar som måste skarvas.

Vårat timmer är torkat i kammartork till c:a 20% fuktkvot vilket förhindrar mögelbildning samt blånad.

Vi har ett unikt & datoriserat system för "varv-vis" paketering av timmerstockarna vilket är till stor fördel vid resning av timmerstommen, man behöver med vårat system bara "packa upp" ett timmerpaket åt gången.

Våra avancerade tillverkningsmetoder garanterar en felfri stomme av yttersta kvalitet & precision.

I våra leveranser medföljer utförliga monteringsanvisningar som gör det enkelt även för lekmän att montera våra timerstommar, man kan säga att vi är timmerhusbranschens motsvarighet till IKEA. Merparten av de stommar vi levererar monteras upp av kunderna själva. Inte många timmerhustillverkare kan tillverka stommar med tillräcklig kvalitet för att våga skicka dem som byggsats, det är just detta som är våran "nisch" inom branschen.